|
onet.pl
|
 |
« : Styczeń 26, 2006, 05:44:03 » |
|
Zwracam się z prośbą do tych z Państwa, którzy nie podjęli jeszcze decyzji, co do kwestii prezentów ślubnych. Wiem, że praktykowane jest zachęcanie gości weselnych do podarowania zamiast lub obok kwiatów prezentów dla Domów Dziecka, świetlic, przedszkoli. Od trzech lat pracuję jako wychowawczyni w świetlicy w Klinice Pediatrii w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Opieką obejmujemy dzieci od 3 do 18 lat. Z chorymi na zakaźne choroby pracujemy w izolatkach. te, które mogą już opuszczać sale, bardzo chętnie przychodzą do naszej świetlicy. Przedszkolaki czasami po raz pierwszy mają kontakt z grupą rówieśniczą, biorą udział w zajęciach przedszkolnych. Sytuacja w oświacie nie przedstawia się różowo, dlatego zwracam się z prośbą do Państwa o pomoc. Zabawki niszczeją w miarę upływu czasu, puzzle gubią się, pomoce plastyczne - zużywają. Jeśli chcieliby Państwo nawiązać współpracę i wspomóc nas i naszych podopiecznych, proszę o kontakt e-mail( monia145@autograf.pl)- Monika Wójtowicz. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AneczkaJ
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 02, 2006, 02:54:11 » |
|
JESTEM ZA TYM BY NA NASZYM ŚLUBIE ZAMIAST KWIATÓW GOŚCIE PRZYNOSILI SŁODYCZE DLA DZIECI. MOJA KOLEŻANKA TAK ZROBIŁA W ZESZŁYM ROKU I MNIE TEŻ SIę TO PODOBA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
justyna_tr
początkujący
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2006, 09:13:54 » |
|
jestem za tym i teraz właśnie będę zapraszać na swój ślub wiem właśnie że są takie wierszyki które się pisze na zaproszeniach żeby goście nie zapomieli o słodyczach lub maskotkach Jeżeli ktoś taki zna bardzo proszę o wysłanie mi go na maila justyna_t-15@o2.pl z góry dziękuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dberesniewicz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 09, 2006, 08:47:27 » |
|
CZEŚć TO JEST ŚWIETNY POMYSŁ! MY Z MOIM PRZYSZŁYM MęŻEM TEZ POPROSILIŚMY WSZYSTKICH GOŚćI ŻEBY ZAMIAST KWIATÓW PRZYNIEŚLI NP.ZABAWKI, MASKOTKI DLA DZIECI Z DOMU DZIECKA! 29 KWIECIEń JUŻ NIEDALEKO WIęC ZOBACZYMY JAK TO WYJDZIE! POZDROWIONKA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aniulek27
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 26, 2006, 08:43:47 » |
|
tak szczerze powiedzieć to pierwszy raz o tym słyszę ale podoba mi się, mam jeszcze czas ale możliwe, że spróbujemy ciekawe czy coś z tego wyjdzie 
|
|
|
|
|
|
Prawdziwie kochasz wtedy kiedy nie wiesz - dlaczego
L.Tołstoj
|
|
|
|
mareq1
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 21, 2006, 08:22:42 » |
|
hej- jak podziękować rodzicom? chodzi mi o to jaki prezent przygotowujecie dla rodziców. Wydaje mi sie ze kwiaty i kartka z podziekowaniami nie wystarczy.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beth22
początkujący
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 08, 2006, 10:27:59 » |
|
bardzo dobry pomysł praktykowany juz wśród naszych znajomych, my chcemy zebrać przybory szkolne, z racji rozpoczynającego się roku szkolnego i rzekazać co PCPRu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulinek
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 04, 2006, 12:26:57 » |
|
U nas zamiast kwiatków mają goście przynosić maskotki lub upominki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ania7
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 18, 2006, 08:57:16 » |
|
o to jest bardzo dobry pomysł:) też tak zrobie na moim ślubie, bo kwiaty zwiędną, słodycze przynajmiej sprawią przyjemnośc dzieciom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agnieszkag88
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 23, 2006, 01:01:20 » |
|
ja z moim narzeczonym takze podjelismy taka decyzje zeby na zaproszeniach umiescic notatke o tym zeby zamaist kwiatow goscie podarowali nam maskotki ktore przekazemy do domu dziecka. a o to przykladowy wierszyk:
Bardzo byśmy chcieli by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. Więc zamiast kwiatów do życzeń w kościele dołączcie maskotki nasi przyjaciele.
My do domu dzicka z nimi pojedziemy, i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Niech z naszego szczęścia one też coś mają i z małym misiem uśmiechy rozdają.
Czy znacie jakieś inne tego typu wierszyki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulcia23
początkujący
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 02, 2007, 02:16:45 » |
|
My również prosiliśmy swych gości weselnych o maskotki. Jeszce nie wiemy co z nimi zrobimy ale kwiatysi się zniszczą a maskotki zostają. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewakry
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 07, 2007, 11:54:46 » |
|
hej pomysl jest swietny, zastanawiam sie tylko jak to wykonac formalnie, mam postawic przy swiadkach karton, prosze o rady jak wy to zrobiliscie, albo jakie macie na to pomysly
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anettt
początkujący
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2007, 12:29:01 » |
|
To jest bardzo fajny pomysl z tymi upominkami czy slodyczami zamaist kwiatow, ja mialam co takiego:
Drodzy Goscie!
Dla nas kwiatkow nie przynoscie Zamiast ozdób tych nietrwalych prosbe do Was wszystkich mamy: O slodycze dzis prosimy, swoje szczęscie podzielimy. W dniu tym dla nas najwazniejszym damy radosc rowniez innym i slodycze, ktore chcemy Dzieciom biednym przezkazemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gucha86
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 17, 2008, 02:01:21 » |
|
Cześć jestem za maskotkami zamiast kwiatów tylko prosze sprawdzcie dokładnie komu chcecie przekazać zebrane maskotki i słodycze bo dzieci potrzebujacych jest naprawde duzo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agusia.k
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 05, 2008, 05:07:23 » |
|
Witajcie  My z narzeczonym również zdecydowaliśmy, że zamiast kwiatów wolelibyśmy dostać zabawki i przybory szkolne, które otrzymają dzieci niepełnosprawne z domu dziecka w Orzechówce. Uważam, że warto podzielić się własnym szczęściem z tymi najbardziej potrzebującymi  Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|