Forum ślubne www.mlodejparze.com (ślub i wesele)
Aktualności: Witamy na Forum ślubnym serwisu www.mlodejparze.com.
Zapraszamy do czynnego korzystania z forum jak również częstego odwiedzania naszego serwisu.

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Sierpień 01, 2010, 03:23:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: organizacja ślubu  (Przeczytany 2932 razy)
gucha86
Gość
« : Luty 17, 2008, 02:05:06 »

Cześć mam taką dość chyba nie typową sytuację bo jestem za granicą i organizuję swoje wesele w polsce jest to bardzo trudne często nie mam już siły na to czy jest ktoś inny w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie ze stresem pomocy ... Smiley
Aniołek
Global Moderator
wtajemniczony

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 04, 2008, 11:59:05 »

Myślę że organizacja ślubu zza granicy to teraz bardzo powszechne zjawisko. Wiele par nie ma mozliwości dłuższego przyjazdu do Polski. Najważniejsze jest zarezerwować salę , kościół i orkiestrę ponieważ to robi się na samym początku. I to należy zrobić osobiście. Jeśli decydujecie się na np. firmę dekoracyjną , fotografa lub kamerzystę również warto wcześniej o tym pomyśleć. Kobiety muszą pamiętać o rezerwacji kosmetyczki , fryzjera bądź wizażystki i w tym może pomóc mama , siostra , świadkowa lub poprostu ....telefon. Warto popytać wśród znajomych , to najlepsza reklama. Suknię , garnitur czy obrączki możecie zakupić za granicą lub zamówić dużo wcześniej w dogodnym dla Was terminie. Teraz wiele Parafii wychodzą naprzeciwko parom z ograniczonym czasem i idą na pewne ustępstwa odnośnie nauk przedmałżeńskich itp. Zapraszamy serdecznie również do naszego sklepu internetowego www.weselne.com , znajdziecie tam wiele zaproszeń oraz innych przedmiotów niezbędnych w organizacji wesela. Zaproszenia możemy przygotować z nadrukiem i personalizacją, nie trzeba tracić czasu na ręczne wpisywanie nazwisk a już niedługo.... również winietki na stół będą dostępne w opcji z personalizacją. I uwaga ! Wysyłamy za granicę Smiley Zapraszam serdecznie.
Myślę że wiele zależy od zorganizowania , pozytywnego nastawienia i pomocnej rodzinki. I Panowie !!! nie zapominajcie że to też Wasz dzień a nie tylko narzeczonej. Przejmijcie część spraw a jej będzie łatwiej Smiley Pozdrawiam - Aniołek

gucha86
Gość
« Odpowiedz #2 : Maj 03, 2008, 12:33:36 »

Jesli chodzi o najwazniejsze czyli kosciol, sala czy zespol to juz mamy ale tak naprawde to ja nie mam mamy i czasami poprostu nie wiem jak co powinno byc lub czy tak jak mysle jest zgodne z tradycja, tak ze bazuje zupelnie tylko na tym co poczytam na internecie ale to wraz malo. Teraz mam juz ogromny stres i nie wiem jak sobie bede radzila jak bedzie blizej wesela.
Weselnik
początkujący
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2009, 03:45:45 »

Generalnie współczuję, rzeczywiście można stresa złapać. Ciekawe jak rozwieziecie zaproszenia ślubne, my początkowo chcieliśmy pocztą wysłać, ale jak sie rodzina dowiedziała to prawie nas odsądzili od czci i wiary. Także musieliśmy latać po ludziach i czas marnować.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 07:10:31 wysłane przez Weselnik » Zapisane

Zatańczym? Nie tera, ale dowiaduj siem
ma-linka
wtajemniczony
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 02, 2009, 09:36:33 »

Nie jest to proste zadanie i najlepiej będzie jak zdacie się na pomoc bliskich z Polski. Zaproszeniami bym się nie martwiła, bo jak się nie da, to się nie da i trzeba wysłać pocztą, a nie chodzić osobiście.
Ja mam problem z organizacją na miejscu, a co dopiero poza miejscem zamieszkania.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

ślub | wesele | zaproszenia ślubne | zaproszenia | prezenty |

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS! Dilber MC Theme by HarzeM