witam..
..szczerze mowiac strone te odwiedza wiele osob ktore planuja slub badz są juz po......moze kogos ostrzege tudzież ktos mi pomoze w sytuacji w ktorej sie znalazłam..

.jestem tu nowa...chcialabym poruszyc temat zlego nakreconych filmow slubnych...moj kamerzysta-fotograf ktory okazał sie totalnym amatorem CALKOWICIE zle mi nakrecil film...przykład:
- prawie nie ma mszy,,,ksiądz jest ucicany w pólsłowach...nie ma kazania ktore mowil moj wujek...bylo piekne o mojej rodzinie:(((....wynajelismy dziewczyne do spiewania..rowniez jej spiew jest ucinany...w momenice blogoslawiensta obraczek slychac ostatnie trzy litery z całego zdania:(....okolo minuty pokazany jest organista jak pedaluje na organach;/(doslownie widac tylko nogi) ...i dziewczyna ktora spiewała na wiezy..oczywiscie spiew uciety;/...

-caly czas widac jak chodzi kamerzysta...nie robil zblizen tylko spacerowal po kosciele...i widac jak sie oglada film jak obraz chodzi razem z nim;/..(non stop góra-dol góra-dol)
- non stop w kadr wchodzi "fotograf", a raczej corka 18-letnia jak sie okazało po weselu ktora nie zna sie na tym kompletnie, w kosciele non stop chodzi przed kamera...ciagle widac jej glowe albo d...e.

- po wyjsciu z kosciola widac pasek od kamery...wchodzimy do samochodu a w rogu wisi pasek;/...

- sesja w plenerze miala byc w formie albumu multimedialnego...niestety jest film z podkładem muzycznym i my wszyscy łacznie z fotografem (córce dał kamere a zdjecia robil tym razem on)..jak nas ustawia do zdjec...trwa to okolo 30 minut....( a msza 7..)
- zabawy poucinane...kuzynka mała zaspiewała na poczatku piosenke dla rodzicow ...pioseni jest koło 7 sekund i uciete...leci juz inna i ludzie tancza...
- podczas sprzatania lampek po szampanie widac fotografa.. podczas zabaw widac ciagle fotografa jak stoi w kółku i przeglada sobie zdjecia ;/ ...jak wychodzimy z kosciola pseudofotograf wchodzi przed kamere;/....i widac ja....
-film wogole ni jest obrobiony...dokladnie to co nagral na kasetkach jest na plycie..bez przejsc..bez wycinania tego co niepotrzebne ( np..swiadkowa udziela wywiadu , pomyliła sie...mowi od nowa...pomylka nie została wycieta)
- na koniec kazał nam tanczyc bez muzyki..takie zakonczenie...taniec i machanie do kamery na pozegnanie....na plycie nie dal podkladu..tanczymy tak jak nagral...bez muzy nic....
-prezentacja z fotek -..powrzucane zdjecia niepoodwracane..nieostre (zrobione z bliska nie widac wogole twarzy;/) nie dobrana muza (np...zdjecia z kosciola i lecą Kanikuły;/)....
- zdjecia- na wielu mamy zamkniete oczy...
wiele nieostrych...fotografowane wszystko łacznie z sesja zespołu muzycznego z sali. organista i spiewaczka (nie wiem po co mi to)...
..........wydaje mi sie ze film musieli byscie zobaczyc sami..osobiscie jestem załamana...chcialabym sie dowiedziec czy ktos mial podobna sytuacje i co zrobił...czy mam jakies prawa...

- obraz rusza sie bardzo szybko..czasem rozmazuje
---pojechalismy do niego a on w momencie gdy jest uciecie blogosławienstwa obraczek i zapytalam co to ma byc zaczol sie smiac...maz sie wkurzyl i powiedzial ze sami bysmy lepiej nagrali to jego zona powiedziala ze moglismy sobie sami nagrac..na co my ze zaplacilismy za profesjonalizm!!!!!
- na naszym weselu bez naszej wiedzy i zgody wzioł pieniadze od wujka za wysłanie kopii filmu do domu ( czy mial prawo sprzedawac nasz film bez naszej wiedzy i zgody ....

)...
...prosze!!!..jezeli jest tu ktokolwiek kto mial stycznosc z taka sytuacja niech mi doradzi co mam robic,..straciłam pieniadze...film jest spieprzony...nie mam prawie mszy....facet smial mi sie w twarz i powiedzial ze moge go do sadu podac i ze on skonczyl i mamy wyjsc...błagam..niech mi ktos pomoze:(((((((((((((((((((((((((((((........
Facet jet z Gliwic i prowadzi drukarnie a film+foto to chyba jego dorywcza praca